Την Κυριακή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Φώφη Γεννηματα, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μανιάτη, Απόστολο Πόντα, Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Τζιώτη.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που είναι εγγεγραμμένος στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, την καταβολή εισφοράς τριών ευρώ για τα έξοδα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και την συμπλήρωση σχετικής φόρμας συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά τα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια, αλλά και τις κάλπες στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ λόγω διεξαγωγής του Μαραθώνιου, ειδικά στον Δήμο Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει στις 9 το βράδυ.

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα η Φώφη Γεννηματά, την Κυριακή στις 9:30.

«O χώρος του Κέντρου έχει μια μεγάλη παράδοση συμμετοχής. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό το νέο κόμμα να ξεκινήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλιώτικα υπάρχει ο κίνδυνος να κλειστούμε όλοι πάλι στο καβούκι μας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, λίγες ώρες πριν από την κεντρική του ομιλία στο Ζάππειο.

«Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κεντροαριστερά: Με το βλέμμα στραμμένο στη συμμετοχή των πολιτών

Μοιράσου το άρθρο: