Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε σήμερα η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία κάθισε στο ακροατήριο και παρακολούθησε τη διαδικασία της δίκης, που βρίσκεται στη φάση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, που οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Στις 10 το πρωί έφθασε στην αίθουσα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα. Η Μπέτυ Μπαζιάνα αγκάλιασε και φίλησε την Μ. Φύσσα, της ευχήθηκε κουράγιο, ενώ της είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το αποτέλεσμα της δίκης.

Η Μπ. Μπαζιάνα έφθασε στην αίθουσα της δίκης, στις 9:15, συνοδευόμενη από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε θέση στα έδρανα του κοινού. Συνομίλησε με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, όπως τον Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

«Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι ένα μήνυμα για όλους μας» του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπαζιάνα και ευχήθηκε καλή δύναμη.

Στα διαλείμματα η κυρία Μπαζιάνα συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες που παρακολούθησαν τη δίκη και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφασή της.

Η επιλογή της συζύγου του πρωθυπουργού να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί εξάλλου, καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση) και 52 χρόνια από την εκδήλωση του απριλιανού πραξικοπήματος.

H παρουσία της κυρίας Μπαζιάνα στο ακροατήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αύριο 20 Απριλίου, κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία προκάλεσε η ΝΔ με στοιχεία που κατέθεσε στην Δικαιοσύνη ήδη από το 2013. Προφανώς την επέτειο της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης που οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να τιμήσει σήμερα στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού» ανέφερε η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

«Η μόνη δικαίωση για μια μητέρα που δολοφόνησαν τον γιο της είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά κόλπα», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη.

«Nα μην μας προκαλεί η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας το τερατώδες ψεύδος περί συνεργασίας Χρυσής Αυγής με ΣΥΡΙΖΑ. Μην μας προκαλούν, γιατί θα αποκαλύψουμε ποιοι μας χτυπούν την πόρτα και δεν την ανοίγουμε και ο νοών νοείτω!», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: