Επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και εκπροσώπους του τραπεζικού τομέα και επενδυτικών funds που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, έχει σήμερα στο Μπαχρέιν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Από το Μπαχρέιν, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως η στάση της κυβέρνησης από την αρχή ήταν να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες και να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι το περιστατικό δεν δικαιολογεί πολίτικη κλιμάκωση.

Οι διπλωματικοί δίαυλοι -όπως είπε- έχουν ενεργοποιηθεί. Δεν πρέπει να δραματοποιήσουμε την κατάσταση. Δεν είναι ευχάριστο, είναι εξαιρετικά οδυνηρό είπε αναφερόμενος στην παράταση της εκκρεμότητας, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι θα λήξει το συντομότερο.

Κατά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες που έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον υπουργό, επαναβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε επενδύσεις σε τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, μεταξύ των οποίων τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, της ενέργειας, των κατασκευών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: