Σε ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο επίσκεψής του στην Αθήνα, προχωρά ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρώφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μασλώφ, ο οποίος επανέλαβε ότι η Μόσχα αναμένεται να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, στην τωρινή κατάσταση χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στις σχεδιαζόμενες νωρίτερα προθεσμίες. «Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι προθεσμίες της απέλασης και ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν προς το παρόν δεν είναι γνωστά, προσέθεσε ο κ. Μάσλοφ.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, δεν γνωρίζω, πότε, ποιον και σε ποιες διαστάσεις (σ.σ. θα γίνει αυτό) αλλά φυσικά, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Χθες την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν δηλώσεις της Μόσχας σχετικά με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να κατηγορεί την Αθήνα ότι «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια. «Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει» καθώς «ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσεις» απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΥπΕξ για Ρωσία: Ουδείς δικαιούται να παρεμβαίνει στις υποθέσεις μας (video)

Μοιράσου το άρθρο: