Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέδωσε αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών σε σχέση με το δικαστικό βούλευμα του 2017 για το Σύστημα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Όπως είπαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατά την έξοδό τους, σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να αποτραπούν μεθοδεύσεις για επιλεκτική συγκάλυψη υποθέσεων. Ζητούν διευκρινίσεις και απαντήσεις για τον χειρισμό της δικογραφίας, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

Την Τρίτη κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών του 2017 που επιρρίπτει ποινικές ευθύνες σε τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή –τους κκ Παυλόπουλο, Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη- για τροποποίηση των συμβάσεων προς το δυσμενέστερο του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ρωτούν αν:

α) Έχει γνωστοποιηθεί η πιο πάνω ποινική διαδικασία στον ίδιο και στα αρμόδια όργανα της Βουλής;
β) Εφαρμόσθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς στην υπόθεση;
γ) Έχει κοινοποιηθεί κατά Νόμο η δικογραφία στην αρμόδια διοικητική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες; Έχει διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων;
δ) Προτίθεται ο Υπουργός να διατάξει κατά Νόμον έρευνα ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποια όργανα της Δικαιοσύνης δεν επιτέλεσαν ενδεχομένως το καθήκον τους;

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: