Να απαντήσει «εάν έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών» κάλεσε το Μαξίμου τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος από την πλευρά του, τόνισε ότι το κόμμα του «δεν μπαίνει σε κανένα παζάρι και για κανένα αντάλλαγμα.» Την ίδια ώρα η ΝΔ, επαναλαμβάνει ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση με την γειτονική χώρα, ενώ από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάνει λόγο για «συμφωνία καταπέλτη κατά των συμφερόντων του λαού».

«Το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα, δεν παζαρεύει τις αρχές του, κινούμαστε πάντα την σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Αστειότητες τα δημοσιεύματα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αλλάζει θέση στη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ρώτησε ευθέως τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αν έχουν βάση τα σχετικά δημοσιεύματα.

Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού:

«Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας»

Εμείς θα τηρήσουμε συμφωνία και θα περιμένουμε να κάνουν και αυτοί το ίδιο, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

ΝΔ: Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση με την γειτονική χώρα

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι «για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον. Μια συμφωνία απαλλαγμένη από κάθε στοιχείο που συντηρεί και τροφοδοτεί τον ανιστόρητο αλυτρωτισμό των Σκοπίων και τον επικίνδυνο εθνικισμό διαφόρων ακραίων κύκλων». ( συνέντευξη στη Real News)

Δ. Κουτσούμπας: Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος «δραγουμάνος» των ΗΠΑ και της «PAX AMERICANA» στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Για να ανάψει το «πράσινο φως» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Βαλκάνια. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι συμφωνία «καταπέλτης» κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά και του λαού της γειτονικής χώρας, όλων των λαών της Βαλκανικής. Κι αυτό γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι όταν Ζάεφ είπε εσείς οι ‘Ελληνες και εμείς οι Μακεδόνες», τόνισε από την πλευρά του ΔΗΣΥ ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Εμείς αντιταχθήκαμε από την αρχή στη συμφωνία», δήλωσε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σχετική είδηση: Στ. Θεοδωράκης: «Καμία περίπτωση να βρεθώ σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας»

Μοιράσου το άρθρο: