Οι εκλογές στην Ισπανία, στα τέλη Απριλίου και στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο, και οι ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Μαδρίτη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και αρχηγό του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ.

Το ραντεβού της Μαδρίτης για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές επικύρωσε το κεντρικό σύνθημα των ευρωεκλογών, που δεν είναι άλλο από το «Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη».

Στο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην ισπανική πρωτεύουσα, συμμετείχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία επικέντρωσε την ομιλία της στο προσφυγικό και όπως υποστήριξε η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας έχει ξεπεραστεί και δεν απέδωσε.

Οι ευρωπαίοι εισηγητές παρουσίασαν θέματα όπως την ατζέντα του 2030, την αειφόρο ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη , τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στην ΕΕ. Παρόντες επίσης στο συνέδριο , οι σοσιαλιστές πρωθυπουργοί, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Ρουμανίας, αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμαν στον οποίο η κ. Γεννηματά ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο με την παρουσία όλων των σοσιαλιστών ηγετών και πρωταγωνιστή τον Τίμερμαν. Στην ουσία ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές μετά από αυτή τη συνάντησή τους στη Μαδρίτη.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: