Στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με την πολιτική ηγεσία του τόπου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΕΤ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ, συμφωνήθηκε ότι, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης.

Τον Κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διευθυντής του γραφείου του Στέλιος Πέτσας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: