Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία που έλαβε αναφορικά με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά το σημαντικό κοινωνικό έργο που συντελείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ επισήμανε ότι η τελευταία τους πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της μάστιγας της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, γίνεται σε συνεργασία -σε θεσμικό πλέον πλαίσιο- με τη Δικαιοσύνη και άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Αυτό σημαίνει την καταξίωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα μάτια της ίδιας της Πολιτείας. Και εύχομαι αυτή η καταξίωση και αυτή η συνεργασία, να μπορέσει να κάνει όλους μας υπεύθυνους απέναντί σας. Έτσι ώστε και η Πολιτεία, από την πλευρά της, να κάνει απέναντι στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αυτό που πρέπει να κάνει και να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε οργανισμούς και οργανώσεις, όπως η δική σας, και σε άλλες. Δεν είναι όλα ίσα, κύριε Γιαννόπουλε.

Και θα πρέπει, σε πολλά ζητήματα, να μάθουμε ότι η αρχή της ισότητας είναι αναλογική. Σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Εύχομαι, λοιπόν, ακριβώς επειδή το Χαμόγελο του Παιδιού είναι «κάτι άλλο», ας το πω έτσι απλά, έτσι ακριβώς, όπως αξίζει στο Χαμόγελο του Παιδιού να γίνεται και η μεταχείριση της Πολιτείας» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα του την προσπάθειά τους, σημείωσε, ότι με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, θα ήθελε να τον ενημερώσει αναφορικά με τη συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού με το διεθνές κέντρο για την εξαφάνιση και την εκμετάλλευση των παιδιών, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και με το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Θεωρούμε ότι δε μπορεί κανένας εθελοντικός οργανισμός μόνος του να κάνει τίποτα άλλο, από το να υπηρετεί και να συμπληρώνει τους θεσμούς του Κράτους. Αυτή είναι η αρχή μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: