Στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετέχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήδη είχε διμερείς επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ και τον ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Αργότερα, ο κ. Αποστολάκης θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση και με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρανμίλα Σεκέρνισκα.

Η διμερής συνάντηση του κυρίου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ των δύο πολυμελών αποστολών. Δεν έγιναν δηλώσεις από καμία πλευρά, αλλά η θετική ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται εμφανής κατά την πρώτη συνάντηση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Αποστολάκης είχε επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ αργότερα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, κυρία Ραντμίλα Σεκέρινσκα, η οποία μετέχει για πρώτη φορά σε υπουργική Σύνοδο εκπροσωπώντας τη χώρα της υπό το καθεστώς παρατηρητή.

Προσερχόμενη στο ΝΑΤΟ η κ. Σεκέρνισκα εξέφρασε την ικανοποίησή της που ένα χρόνο μετά την πρώτη επίσκεψή της στον Οργανισμό, εκπροσωπεί πλέον επισήμως τη χώρα της σε υπουργική Σύνοδο, σημείωσε πως οι αλλαγές είναι δυνατές όταν υπάρχει ισχυρή ηγεσία και δήλωσε ότι αναμένει επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης από όλα τα κράτη μέλη της Συμμαχίας.

Στο μεταξύ την κα Σεκερίνσκα υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,  Γιενς Στόλτενμπρεγκ λέγοντας: «Με χαρά καλωσορίζω, ως προσκεκλημένη, την υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην πρώτη της Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την ευχαριστώ για την ισχυρή προσωπική της δέσμευση στη Συμμαχία μας».

«Είναι τιμή και προνόμιο για εμένα και για τη χώρα μου να είμαι εδώ για πρώτη φορά σε μια υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι είναι απόδειξη ότι το πολιτικό θάρρος αποφέρει καρπούς, ότι η αλλαγή είναι δυνατή ακόμη και στα Βαλκάνια, ακόμη σε εποχές όπως αυτή», τόνισε η κα Σεκερίνσκα.

Πηγή: ΕΡΤ1/Ανταπόκριση :Γιώργος Συριόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: