Ψηλά παραμένουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Νovartis. Η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Bουλής μετά την Καθαρά Δευτέρα, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει για τήρηση όλων των θεσμικά προβλεπομένων διαδικασιών.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση της προκαταρκτικής Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τονίζει ότι θα τηρηθούν όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis και ξεκαθαρίζει: ούτε λαϊκά δικαστήρια, ούτε προγραφές.

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, τονίζει ότι η μόνη απάντηση σ’ όλο αυτόν τον θόρυβο είναι ότι με πολλή ψυχραιμία, χωρίς κυνήγι μαγισσών, βούληση όλων θα πρέπει να είναι η πλήρης διαλεύκανση με τους όρους που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της NOVARTIS ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «δεν πρέπει και δεν δικαιούται κανείς να απειλεί μάρτυρες, η ίδια η εταιρεία έχει έρθει σε άλλες χώρες σε συμφωνία και έχει πληρώσει αποζημιώσεις. Σε όλο τον κόσμο αυτό που κάποιοι εδώ αποκαλούν «σκευωρία» είναι σκάνδαλο» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν αρνείται την ύπαρξη σκανδάλου και μιλά για επιμερισμό ευθυνών. «Βεβαίως και υπάρχει, όπως και με πολλές άλλες εταιρείες τις περισσότερες, αλλά το ζήτημα είναι τι έκανε ο καθένας για να το περιορίσει. Εγώ το περιόρισα κατά αρκετά δισεκατομμύρια. Παρελαβε η ΝΔ από το Ρέππα τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,4 δισ. και το παρέδωσε σε μένα 5 δισ. 100 εκατ. Και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι…»

Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζητεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. «Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεοκόπησε η χώρα και έμπλεξε η πατρίδα και ο λαός με τα μνημόνια και όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν με παραδειγματικό τρόπο», επισημαίνει.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Σκάνδαλο Novartis: Διαλεύκανση της υπόθεσης σε βάθος

Μοιράσου το άρθρο: