Συνέντευξη με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες για το θέμα των Σκοπίων παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο Έθνος της Κυριακής.

Αν υπάρξει ευκαιρία λύσης στο θέμα της ονομασίας, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε, διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η μη λύση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

O πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σημειώνει πως τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται με κραυγές και συλλαλητήρια, αλλά με διαπραγματευτική ικανότητα, διεθνείς συμμαχίες, ιεράρχηση στόχων και νηφαλιότητα.

Απευθυνόμενος στη γείτονα, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει απολύτως ανιστόρητο και παράλογο να ζητά την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας. Όμως δεν είναι παράλογο, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών, σημειώνει ο Α. Τσίπρας.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες»: με τον τρόπο αυτό σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ κάνει λόγο (η ΝΔ) για «τρία χρόνια χαμένα). Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει, σε ανακοίνωσή του:

«Τι δεν μας είπε για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας: Ότι ήταν τρία χρόνια με 100 δισ. επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του.
Τρία χρόνια με πάνω από 100 δισ. χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω. Τρία χρόνια με μισθούς των 360 ευρώ.
Τρία χρόνια με ζημιά για τους πολλούς. Τρία χρόνια καθημερινής ανασφάλειας για όλους. Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: