Στα ύψη ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο δόθηκε στα πολιτικά κόμματα, διαπιστώνει την ύπαρξη ενδείξεων για ηθική αυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στη διαφημιστική δαπάνη. Ζητείται επίσης περαιτέρω διερεύνηση για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ και περαιτέρω διερεύνηση για τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για την αγορά του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ στο Μαρούσι αλλά και για το δάνειο που αφορούσε τα αντιϊκά εμβόλια.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη το πρωί.

Για θράσος, συκοφαντία και λασπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να καταθέσουν άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη πρώτον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015 και δεύτερον, ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής τους θητείας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως τονίζει ο ίδιος, ήδη έχει ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει εκδώσει πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης δια του Εισαγγελέως κ. Δραγάτση και ουδέν μεμπτόν έχει βρεθεί εναντίον του όπως λέει.

Ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «δεν αντιδικούμε με κανέναν, μιλάμε με στοιχεία απολύτως διασταυρωμένα», ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι θα κινηθεί δικαστικά, είπε πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα».

«Η Βουλή πρέπει να εξετάσει επιμελώς την δικογραφία του ΚΕΕΛΠΝΟ και το κατά πόσο στοιχειοθετούνται λόγοι διώξεων κατά πολιτικών προσώπων» εκτιμά, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ της άποψης ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως αλλά και το ότι χωρίς επαρκή στοιχεία δεν είναι σωστό να συκοφαντούνται πολιτικά πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι θα σταθεί στο ύψος της και δε θα γίνει εργαλείο εξόντωσης κατά ατεκμηρίωτο τρόπο πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορταζ-βίντεο. Ν. Κωνσταντόπουλος, Γ. Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: