Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) Υμηττού επισκέφθηκε το πρωί ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΑΣ, Γιώργο Ροΐδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θεόφιλο Βασιλείου και άλλα μέλη της διοίκησης. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

Ο κ. Ροΐδης ενημέρωσε αναλυτικά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση της εταιρείας, όπου τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στην υποβάθμιση και συρρίκνωσή της, στην έλλειψη προσωπικού, το οποίο δεν επαρκεί για την εκτέλεση των παραγγελιών, ενώ σημειώνεται και καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, οι μειωμένες αμοιβές, τα μέτρα υγιεινής στα εργοστάσια και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εγκριθεί η τροπολογία για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στον χώρο του εργοστασίου και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους δουλειάς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Υπάρχουν αντικειμενικά οι ρεαλιστικές δυνατότητες για να αναπτυχθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, φυσικά με άλλες προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση, λόγω κυρίως και του προσανατολισμού της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παράδοσης, στην ουσία, των οπλικών αμυντικών συστημάτων σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους».

«Ανταγωνίζονται εδώ, όπως ξέρετε, αμερικανικά, γαλλικά, γερμανικά μεγάλα συμφέροντα και αυτό οδηγεί ταυτόχρονα και σε συρρίκνωση της παραγωγικής δύναμης του εργατικού δυναμικού, των ίδιων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενώ αντίθετα χρειάζονται νέες προσλήψεις, σταθερή μόνιμη δουλειά, χρειάζεται ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων εδώ στον χώρο, με εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και όλα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι, χωρίς να μένουν απλήρωτοι μιας και πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, για να μην υπάρξει καμιά παραπέρα συρρίκνωσή της ούτε ιδιωτικοποίηση» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: