Δριμεία κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην Πανελλαδική συνάντηση «για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού η εμφάνιση του κ.Τσίπρα, που συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες της αγανάκτησης και ανακάλυψε ξαφνικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός, που είναι δημιουργός της νέας δεξιάς και πολιτικός χορηγός της ακροδεξιάς, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας, ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Επειδή πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν είναι η υλοποίηση μνημονίων, δεν είναι η συμπόρευση με ολιγάρχες και η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, δεν είναι οι Μόριες, δεν είναι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι γυρολόγοι της πολιτικής, γι’ αυτό και ο κύριος Τσίπρας, που είναι θιασώτης όλων των παραπάνω, κατατάσσεται μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο μπλοκ της συντήρησης. Όλων αυτών η πολιτική γέννησε και γεννά το φασισμό και την ακροδεξιά και μόνο μια συμμαχία εναντίον τους, εναντίον του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, μπορεί να βάλει φραγμό.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι υπάρχει συμφωνία των προθύμων που πάνε στον κατήφορο μαζί με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Γαλάτσι και προσθέτει: «Δεν υπάρχει μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση, αλλά μάχη δυο συντηρητικών μετώπων που μάχονται ποιος θα είναι πιο υποτακτικός στους Αμερικανούς και στους δανειστές, καθώς επίσης και ποιος θα κάνει τις καλύτερες μετάνοιες».

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις κομμάτων για την ομιλία του Α. Τσίπρα

Μοιράσου το άρθρο: