Στις νέες μορφές εγκληματικότητας που αναπτύσσονται κυρίως από την περιθωριοποίηση νέων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσοντας την έναρξη διεθνούς συνεδρίου για την πρόληψη του εγκλήματος στο «Σπίτι της Κύπρου. Το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, με θέμα «Έλληνες Εγκληματολόγοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό συνομιλούν για την πρόληψη του Εγκλήματος», διεξάγεται στο «Σπίτι της Κύπρου».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα που συνδέεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στις μέρες μας -και ειδικότερα με τα σύγχρονα τεχνολογικά και οικονομικά δεδομένα- ο μεγάλος κίνδυνος είναι η περιθωριοποίηση του ανθρώπου, ως παράγοντα της κοινωνικής και οικονομικής δημιουργίας και παραγωγής. Στην οποία, όπως εξήγησε, τον εξωθεί, κατά κύριο λόγο η αναγκαστική έξοδος από την «αγορά εργασίας» .

Υπό άλλους όρους, ενός είδους  «άκρως επικίνδυνης κοινωνικώς, ανεργίας» την οποία ο John Maynard Keynes, «προφητικά προσδιόρισε ως «τεχνολογική ανεργία».

«Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο κοινωνικό και οικονομικό τοπίο, ο μέσος άνθρωπος αρχίζει να αισθάνεται κατά κάποιο τρόπο «άχρηστος», μπαίνοντας σ’ ένα είδος κοινωνικού και οικονομικού «περιθωρίου» και αντίστοιχης «απομόνωσης»» παρατήρησε ο κ.Παυλόπουλος.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές οδηγούν, κυρίως τους νέους, σε τάσεις είτε αμφισβήτησης κάθε μορφής πολιτικής εξουσίας, είτε προσήλωσης σε, «νεότευκτα» διεθνώς, αυταρχικά πρότυπα ηγεσίας, τα οποία -πολλές φορές μάλιστα με τη «λεοντή» του φιλελεύθερου δημοκρατικού προτύπου- εμφανίζονται, δήθεν, να «κήδονται», με συγκεκριμένες πολιτικές «οικονομικού προστατευτισμού» και ανάλογες τακτικές σχεδόν ρατσιστικής μεταχείρισης ορισμένων κοινωνικών ομάδων, των συμφερόντων και του μέλλοντος του ανθρώπινου δυναμικού, που αισθάνεται θύμα της «τεχνολογικής ανεργίας».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: