«Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν έγινε η καταστροφή που υποσχέθηκε στους οπαδούς της», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Mιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ» έκανε λόγο για ακροδεξιά στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ είπε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Απάντησε στα περί «προεκλογικών παροχών» της κυβέρνησης λέγοντας πως «αυτοί που λένε ότι μυρίζουν εκλογές δεν έχουν σταματήσει να τις μυρίζουν εδώ και τρία χρόνια και η όσφρηση τους δεν έχει καταφέρει επιτυχώς να μυρίσει τις πολιτικές εξελίξεις», ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της.

Η Ν.Δ φουσκώνει μπαλόνια και τα σκάει μόνη της μετά από δύο 24ωρα

«Της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της Ν.Δ και τι κάνει; Σκανδαλολογεί. Φουσκώνει μπαλόνια και τα σκάει μόνη της μετά από δύο 24ωρα και επανεφεύρει τον εαυτό της ως μία ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά».

Το ΕΛΚ έχει υιοθετήσει την ατζέντα της ακροδεξιάς

Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει απώλειες και προς τα ακροδεξιά, «επειδή έχει υιοθετήσει πολλά σημαντικά κομμάτια από την ατζέντα της ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη και έχει υιοθετήσει και την ίδια την ακροδεξιά».

Επισήμανε ότι ο κ. Βέμπερ, ο οποίος θα έρθει και στο συνέδριο της Ν.Δ, εξελέγη ως υποψήφιος του ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν και με τις ψήφους του κ. Ορμπαν και σημείωσε: «Ο κ. Ορμπαν είναι μιας σχολής η οποία λέει για το μεταναστευτικό ότι η Ελλάδα πρέπει να επωμιστεί όλο το βάρος. Τι έχει να πει η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης επ αυτού;».

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή και μόνιμη πολιτική για την ανάγκη συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε: «Εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει η πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Σε ερώτηση αν καλύφθηκε ή όχι από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Θεοδωράκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε «όχι» και σημείωσε: «Δεν είπε αν αλλάζει η θέση του ή όχι. Η Συμφωνία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και το άρθρο 4 παράγραφος 3 που λύνει τα θέματα των αλυτρωτισμών με τρόπο λιτό και γενικό και καλύπτει και όποιες άλλες ερμηνείες λέει ότι κανένα άρθρο, καμία ερμηνεία της παρούσας Συμφωνίας δεν μπορεί να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμών.

Σημασία και για τους Μακεδόνες έχει η οικονομία

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκλογικές απώλειες, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κόμμα με βάση το Μακεδονικό και τα περισσότερα εκλογικά οφέλη τα είχε στη γενέτειρα του, την Καλαμάτα, και όχι στη Μακεδονία.

Τριάντα οπτικοακουστικές παραγωγές επιδοτούνται δημιουργώντας 5.000 θέσεις εργασίας

«Πήραμε το Ευρωπαϊκό!», σχολίασε ο υπουργός για το γεγονός ότι η Κέρκυρα πήρε το πρώτο Βραβείο ως η καλύτερη περιοχή για το γύρισμα κινηματογραφικών ταινιών και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη ως τόπος που μπορεί να υπάρξει οπτικοακουστική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει καταπληκτικά τοπία, δεν είχε, όμως, μια δημόσια πολιτική αποτελεσματική».

Για το έργο της σημερινής κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή περίπου 30 οπτικοακουστικές παραγωγές επιδοτούνται και δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας.

Η Ν.Δ θέλει την ΕΡΤ παρία

Για την ΕΡΤ είπε ότι πάντα θα ζητάει το παραπάνω. Επισήμανε ότι στον καιρό των μνημονίων η ΕΡΤ συνέβαλε τα μέγιστα στον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτει ειδησεογραφικά όλα τα γεγονότα, μικρά και μεγάλα, είναι κορυφαία στα δημόσια αθλητικά από τα κανάλια ελεύθερης λήψης, έχει μπει εντυπωσιακά στη μυθοπλασία και έχει τα καλύτερα ξένα σίριαλ.

«Η Ν.Δ. δεν αντέχει στην ιδέα μιας δημόσιας τηλεόρασης που αξιοποιεί το εκτόπισμα της. Τη θέλει παρία στο τηλεοπτικό τοπίο που την εκμεταλλεύονται τα ιδιωτικά κανάλια», τόνισε ο κ. Παππάς.

ΠΗΓ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: