Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα σχετικά με τις υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ, τα οποία πρέπει να επιλυθούν δεδομένου ότι -όλα τα κόμματα μέσα- συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ διεκδικούν στο πλαίσιο της πολυσυλλεκτικότητας το αυτονόητο να είναι υποψήφια τα μέλη μας, εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες εκλογής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς δεν μπαίνει σε παζάρια και σε μικροδιευθετήσεις. Κάνουμε την πολιτική μας, έχουμε την πολιτική μας άποψη σε όλα τα ζητήματα και από εκεί και μετά απλώς τα αυτονόητα, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, στη ΔΗΜΑΡ έχουμε πει ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει και στην προκήρυξη εκλογών, εφόσον δεν θα υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Περιμένουμε να δούμε την συμφωνία στο τελικό στάδιο και δεν πρέπει να θεωρείται ότι όποιος καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών είναι σαν να στηρίζει τη ΝΔ και όποιος θα ψηφίσει τη συμφωνία είναι σαν να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι απαράδεκτη λογική στα εθνικά θέματα στα οποία χρειάζεται η μέγιστη υπευθυνότητα, επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος θα πρέπει να ρυθμιστεί με άλλο τρόπο, το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να είναι 2%, διότι δεν θα βγει ποτέ από την κρίση αυτή η χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: