Η συζήτηση μέχρι τώρα δεν φανερώνει ότι έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική για την επιβίωση της χώρας είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία η αλιεία, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την συζήτηση των πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή για τα αγροτικά.

Αν θέλουμε να μην σβήσει ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση θα πρέπει να δεσμευτούμε σε εθνικό επίπεδο πως θα περιορίσουμε:
– το ΦΠΑ αγροεφοδίων
– το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκού Μέσους Όρους
– τη φορολοφία

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει φτηνή αγροτική παραγωγή. Χύμα προϊόντα χωρίς υψηλή προστιθέμενη αξία. Αγροτική πολιτική με συνθήματα δεν γίνεται. Ο αγροτικός κόσμος υπέφερε κατεξοχήν από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία, και τις πελατειακές σχέσεις.

Συνθήματα τέλος λοιπόν. Η Ελληνική γεωργία είναι ένας γίγαντας με αλυσίδες. Να σπάσουμε τις αλυσίδες, πριν πεθάνει ο γίγαντας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ΜΜΕ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η κυβέρνηση περνάει σε άλλη πίστα.Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους καναλάρχες μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής.

Προσέξτε τώρα τη μεγάλη σύμπτωση: Σήμερα ο κ.Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημα του στον έμπιστο του κ. Τσίπρα . Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του φαληρικού Δέλτα στον Άκτωρα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλατε -53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: