Κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Εγώ», είπε, ο κ. Θεοδωράκης «υπογράμμισα τον πρωθυπουργό ότι καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να χρειαζόμαστε κάθε μήνα και περισσότερα δανεικά».

Σε ότι αφορά το Κυπριακό ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη.

«Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους που υπάρχουν και στον ορίζοντα της δικής μας χώρας να σαμποτάρουν για άλλη μια φορά την επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό παιδείας να επανεξετάσουν τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Φοβάμαι ότι οι τελευταίες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από την ευρωπαϊκή τους προοπτική και αυτό θα είναι οδυνηρό» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης

Πηγή:ΕΡΤ