Στα τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα καθώς σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υλοποίησης του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την εκπαίδευση και την κινητικότητα. Παράλληλα το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ήδη, ο πρώτος κύκλος της κινητικότητας ολοκληρώθηκε. Για τις 801 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί υποβλήθηκαν 1.117 αιτήσεις εκ των οποίων οι 456 υποβλήθηκαν με το αίτημα της μετάταξης και οι 345 με το αίτημα της απόσπασης.

Έως Μάρτιο του 2018 θα γίνουν οι πρώτες μετατάξεις και θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος της κινητικότητας.

Πρωταθλητές στην κινητικότητα είναι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Υπέβαλαν 125 αιτήσεις προκειμένου να υπηρετήσουν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.

Το 70% των υπαλλήλων συμμετείχαν στην αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων και η ηλεκτρονική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Έτοιμα είναι επίσης στα περισσότερα Υπουργεία, τα ψηφιακά οργανογράμματα.

Στόχος επίσης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι η κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ μέσα στο έτος ξεκινά και η σταδιακή εφαρμογή του e- ΚΕΠ, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως το 2019.

Το 2018 θα συνεχιστεί η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας για την εκπαίδευση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: