Ψηφίζεται τη Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, μία από τις τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση των 6,7 δισεκατομμυρίων. Οι διατάξεις για τις απεργίες, τους πλειστηριασμούς και τα οικογενειακά επιδόματα αποτελούν τα κατεξοχήν σημεία αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, ενώ τα συνδικάτα προγραμματίζουν νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με το βλέμμα στραμμένο στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα στη Βουλή, στη συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης βρίσκεται η κυβέρνηση.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους για τον απεργιακό νόμο. Το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Το Ποτάμι βρίσκεται κοντά στο «παρών».

Προαπαιτούμενα και πολυνομοσχέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα αγκάθια του πολυνομοσχεδίου φαίνεται πως ξεπεράστηκαν και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις σε ενδεχόμενο ονομαστικών ψηφοφοριών.

Επί τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς εξέτασαν ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για την Αθήνα είναι ένα από τα τελευταία σκαλοπάτια προκειμένου η χώρα να πορευθεί στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, μία έξοδο καθαρή από μέτρα έτσι όπως την έχουν περιγράψει κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος, Κώστας Λασκαράτος

Μοιράσου το άρθρο: