Την άμεση συγκρότηση και δημιουργία Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής παραγωγής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Τα Film Office θα αποτελούν “one-stop-shop” υπηρεσίες που στόχο έχουν να εξυπηρετούν κυρίως ξένους κινηματογραφιστές και φωτογράφους που θέλουν να αποτυπώσουν στο φιλμ εικόνες από την Ελλάδα.

Θα είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής όπως εστίαση, καταλύματα, τεχνικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, φωτογράφοι, ηχολήπτες, οπερατέρ, ηθοποιοί, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών εκτέλεσης μιας οπτικοακουστικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο.

Οι νέες αυτές δομές αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και νέες ανάγκες εκπαίδευσης, καθώς κάθε δομή οφείλει να στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Στη συνάντηση που έγινε στην περιφέρεια Αττικής, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό, Ελένη Δημοπούλου.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: