Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε  ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο της αντιπροεδρίας στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Πένς συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό «για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του ονοματολογικού» και τον επαίνεσε για το θάρρος του.

Εξέφρασε επίσης τη στήριξη των ΗΠΑ στα προσεχή βήματα που αφορούν την επιτυχημένη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα συζήτησε και το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πενς μίλησε  τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ όπου επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.

Ο αντιπρόεδρος  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», όπως  αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας.

.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: