Σε χαμηλούς τόνους και σε κλίμα ενότητας, παρά τις αιχμές που διατυπώθηκαν, κύλησε η χθεσινή τηλεμαχία από τους υποψηφίους για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά.

Μπορεί να κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους ωστόσο δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν βολές στο debate που διοργάνωσε το κανάλι Action 24 και έγινε χωρίς τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά, η οποία έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει μόνο στα debate που έχουν οριστεί από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Οι κύριοι Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Ανδρουλάκης και Ραγκούσης έδωσαν το στίγμα τους για τον νέο φορέα και για την μετεκλογική τους στρατηγική, ενώ σημείωσαν την ανάγκη για ενότητα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, άφησε αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι απευθύνεται στον χώρο του κέντρου αλλά και σε όσους φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία και όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Καμίνης μίλησε για ενιαίο κόμμα με τάσεις και συλλογική λειτουργία και είπε ότι οι εκλογικές συνεργασίες πρέπει να γίνουν σε προγραμματική βάση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι δεν έχει νόημα μία συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες πριν την ετυμηγορία των πολιτών ενώ κατέθεσε προτάσεις για τη λειτουργία του κράτους και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε την υπουργική του θητεία στην αξιοποίηση των ορυκτών καυσίμων για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ότι αφορά τη Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της στο Νέο Ηράκλειο ζήτησε καθαρή εντολή για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: