Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Ν.Δ, με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup. H αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει πίσω από τη συμφωνία για το χρέος νέα οδυνηρά μέτρα για την κοινωνία.

«Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη, από μόνη της, όμως, δεν είναι επαρκής για να θέσει την ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μεταμόρφωση και πρόσθεσε: «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της παραγωγικής Ελλάδας. Ένα σχέδιο, το οποίο από μόνο του θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική για το χειρισμό της χθεσινής απόφασης του Eurogroup από την κυβέρνηση λέγοντας: «Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την απομείωση του χρέους, η παραγωγική Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης. Επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μεταμόρφωση, ένα δήμο στον οποίο είναι συγκεντρωμένες πολλές παραγωγικές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις οι οποίες, σήμερα, αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα. Όχι μόνο την υπερβολικά υψηλή φορολόγηση και το υψηλό κόστος ενέργειας, αλλά και την έλλειψη ξεκάθαρων χρήσεων γης».

Κικίλιας: «Το 4ο Μνημόνιο με την υπογραφή Τσίπρα είναι ήδη εδώ»

«Η κυβέρνηση διαφημίζει μείωση του χρέους για το 2060, ενώ με την ίδια συμφωνία υποσκάπτει, για πολλά χρόνια, την οικονομία και την ίδια τη χώρα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας συμφωνεί σε μεγάλα, πολύχρονα, πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρνουν κι άλλους φόρους και μειώσεις εισοδήματος για τους πολλούς.

«Έτσι στραγγαλίζεται η οικονομία και φεύγουν οι επενδύσεις από τον τόπο. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει πηγαίνουν πολύ πέρα από τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Το 4ο Μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, είναι ήδη εδώ. Όσο και αν ο ίδιος επιμένει στα λόγια να το ξορκίζει. Αυτό είναι το αντάλλαγμα για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Παράλληλα ανέφερε ότι χρειαζόμαστε δουλειές, αλλά αυτό απαιτεί αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Απαιτεί ένα δικό μας εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό, δηλαδή, που ο κ. Τσίπρας, ούτε θέλει, ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να το κάνει. Όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την αποτυχία του», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο: