Το Ποτάμι δεν αποδέχεται τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, προκρίνοντας ως καλύτερη λύση τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζανετάκο, ενώ δεν θεωρεί ως κατάλληλη βάση για τη ρύθμιση του τηλεπτικού τοπίου τον νόμο Παππά. 

Αυτήν την απόφαση οριστικοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, που συνεδρίασε το μεσημέρι στη Βουλή για να καθορίσει τη στάση του κόμματος στην απογευματινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε:«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, συζήτησε και εκτίμησε ότι μια καλή λύση για το ΕΣΡ θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος. Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν και αυτά τα χαρτιά τους. Όμως το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ και το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν αποτελεί βάση ο νόμος Παππά. Έχει καταπέσει και στη συνείδηση της κοινωνίας και βέβαια δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους σχετικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα περί επίσκεψης του κ. Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Είναι σαφές ότι στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές, στη Βενεζουέλα πας για δουλειές. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς τι δουλειές είχε σε ένα μυστικό, μάλιστα, ταξίδι και όταν συνοδευόταν από έναν άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί ως ο κύριος offshore της Κύπρου. Εμείς και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με τα ταξίδια στελεχών στη Βενεζουέλα. Είχαν μία αδυναμία και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, όταν, μάλιστα, στην Ευρώπη συζητούν ότι κατ’ εποχές το καθεστώς Τσάβες, και μετά το καθεστώς Μαδούρο, ενίσχυε κόμματα που θεωρούσαν φιλικά σε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Κανονικά η Διάσκεψη για το ΕΣΡ – Ρύθμιση Παππά – Υποψηφιότητα Πολύδωρα (video)

Μοιράσου το άρθρο: