Το μήνυμα ότι άνοιξε ο δρόμος  για το αμετάκλητο τέλος των μνημονίων, καθώς η Ελλάδα έγινε θετική είδηση για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, έστειλε ο πρωθυπουργός με τη χθεσινοβραδινή ομιλία του, με την οποία ξεκίνησε η διήμερη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για τη χώρα και χρειάζεται επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα βήματα της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος, που συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται απόψε. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «θέσαμε προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και να διευρύνουμε το δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδύναμους».

Α. Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης (video)

Ειδικότερα, για την οικονομία, είπε: «ανακτήσαμε το κύρος της χώρας, σημειώνοντας πως αυτό δεν αποκαταστάθηκε μόνο γιατί έγιναν μεταρρυθμίσεις. Το κύρος το ανακτήσαμε, όπως ανέφερε, κυρίως μέσα από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θητεία της» και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Περιγράφοντας το όραμα για την επόμενη ημέρα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα έχει αριστερό πρόσημο «και αυτό το όραμα έχει απέναντί του το σχέδιο της ολιγαρχίας του πλούτου που εκφράζει η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το σχέδιό του είναι να βαθύνει τον ταξικό διχασμό και να υπηρετήσει τις επιταγές των επιχειρηματικών ελίτ, να κάνει τους νέους και τις νέες αναλώσιμο υλικό σε μία αγορά εργασίας όπου θα κυριαρχεί η υποαμοιβόμενη και επισφαλής εργασία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην οικονομία είπε πως η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από την καραντίνα, άλλαξε τη διεθνή της εικόνα και επιστρέψαμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, ενώ σημείωσε ότι ανακτήσαμε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας όχι μόνο γιατί υλοποιήθηκαν ευρύτατες μεταρρυθμίσεις, αλλά και μέσα απο τις μάχες που δώσαμε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο κυβερνητικό έργο στα θέματα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, στην εξωτερική πολιτική και στην προσφυγική κρίση, ενώ χαρακτήρισε υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό ζήτημα την ανεργία και εθνικό στόχο την ανάκτηση της σταθερής εργασίας και της αξιοπρέπειας που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

«Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται» σχολιάζει για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία.

Πολύ καλά τα όνειρα θερινής νυκτός, υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες, ανέφερε το ΠΑΣΟΚ. 

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το τεχνητό success story της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς πολιτικής» αναφέρει σε σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ.

Η κυβέρνηση έχει γίνει το «πρώτο βιολί» των αγορών και αποτελεί πρόκληση η κοινωνική ευαισθησία που πουλάει, ανέφερε το ΚΚΕ. Πιο συγκεριμένα, η ανακοίνωση λέει πως «Ο κ. Τσίπρας έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του, τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και παίρνει σίγουρα καλό βαθμό, αφού αυτό το 2χρονο φόρτωσε στο λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους και δεσμεύσεις μέχρι το 2060»,

Για διαστρέβλωση της αλήθειας και κενές μεγαλοστομίες έκανε λόγο το Ποτάμι επισημαίνοντας ότι «Η πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας είναι το σπορ που ασκεί ανεπιτυχώς καθημερινά ο κ. Τσίπρας. Η ανάπτυξη στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθυστερεί με την εξοντωτική φορολογία που εφαρμόζουν, την αλλεργία τους στην προώθηση επενδύσεων και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, και την αφοσίωσή τους στους χαμογελαστούς χειροκροτητές που αποτελούν τον κομματικό τους στρατό. Οι μεγαλοστομίες, οι απόπειρες για rebranding και τα επικοινωνιακά τους τερτίπια δεν κοροϊδεύουν κανέναν».

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: