«Τα μηνύματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας πολλαπλασιάζονται. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων: απόδοση των μεταρρυθμίσεων, επιτάχυνση ανάπτυξης και η προοπτική του τέλους των προγραμμάτων στήριξης το α΄ εξάμηνο του 2018», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει νωρίτερα πως «Είναι ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην οικονομία μας να περάσει και στην κοινωνία. Για αυτό πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών», υποδεχόμενος τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση Τσίπρα με τραπεζίτες- Στο επίκεντρο η προστασία της «λαϊκής κατοικίας» (video)

Στις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν (John Cryan), σε ομιλία του στην Αθήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Κράιαν, ο οποίος ηγείται μίας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες, παρουσίασε, ως βασικός ομιλητής, στο επίσημο γεύμα εργασίας που παρέθεσε η ΕΕΤ με προσκεκλημένους 120 εκπροσώπους θεσμικών φορέων και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημένους.

Τόνισε επίσης την αξία των πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει οι ευρωπαϊκές αρχές για την ασφαλή και σύγχρονη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Κράιαν και των συνεργατών του η ΕΕΤ, στο οποίο θα παραστεί η ηγεσία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ώστε να συζητηθούν οι καίριες εξελίξεις στο χώρο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημένων διεθνούς κύρους να επισκεφθούν τη χώρα και να ανταλλάξουν απόψεις με την επιχειρηματική της κοινότητα. Ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας σταθερά αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επενδυτική κοινότητα και είναι κρίσιμο να συνεχιστεί αυτή η πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται. Επίσης, τόνισε τη χρησιμότητα της επικοινωνίας της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνούς κύρους προσωπικότητες και την πρόθεση του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του 2018.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών υλοποιεί πρόγραμμα επικοινωνίας και δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδος, και σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ προσκαλεί ως ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες υψηλού και διεθνούς κύρους, επιρροής και εμπειρίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της επενδυτικής και οικονομικής εικόνας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: