Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η δικαστική απόφαση για την Ηριάννα. Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαβε και αυτός θέση απέναντι στην απόρριψη της αίτησης από το Εφετείο για  την αναστολή εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας.

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης»: τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο», αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας.

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον κ. Κοντονή ηθικό αυτουργό των επεισοδίων στην Ερμού και σημειώνει: «υπερέβη τα όρια και με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Η αντιθεσμική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης τροφοδοτεί τον διχασμό και απαξιώνει τη δικαιοσύνη», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της.

«Οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης περιέχουν αρκετή δόση υποκρισίας» επισήμανε το ΚΚΕ.

«Οι λεηλασίες φαίνεται πως δεν αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση. Οι υπουργοί συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τις οξύτερες επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης», σχολίασε το Ποτάμι.

«Τα παιχνίδια στην πλάτη της δικαιοσύνης είναι πολύ επικίνδυνα γιατί υπονομεύουν ένα κορυφαίο θεσμό της ελληνικής πολιτείας», ανέφερε η Ένωση Κεντρώων.

Για δυσάρεστη έκπληξη, έκανε λόγο χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που είναι προσκεκλημένος σήμερα στο κεντρικό δελτίο των 21:00. Ο κ. Κοντονής σχολιάζοντας την απόφαση του εφετείου, χαρακτήρισε περίεργο το ότι η Ηριάννα ενώ τήρησε όλα τα μέτρα που της είχαν υποδειχθεί δεν μπόρεσε να λάβει το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, το οποίο λαμβάνουν ακόμα και καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών, και πρόσθεσε ότι οι πολίτες απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η χθεσινή απόφαση συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης,  Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα.

Κ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτες παρεμβάσεις-επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

«Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει: «Δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της».

«Προσφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία. Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσθέτει: «Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού. Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι. Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Μοιράσου το άρθρο: