Η ανεξέλεγκτη επιχειρηματικότητα προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση και δεν είναι κυβέρνηση, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας.

Δεν είπε ποτέ η Νέα Δημοκρατία «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» ούτε «μη πληρώσετε τους φόρους», τόνισε, και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει το αυτονόητο, δηλαδή, ότι: αφού ο πρωθυπουργός ανακάλυψε, έστω και όψιμα, τη μεγάλη σπουδαιότητα και σημασία που έχει το καλό επενδυτικό κλίμα για να βγούμε από την κρίση, δεν μπορεί την επόμενη ημέρα από τις δικές του ανακοινώσεις για επενδύσεις να βγαίνουν οι υπουργοί του, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτα, και να διώκουν τις επιχειρήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει διευκρίνισε, ότι μιλάμε για παράνομες επιχειρήσεις αλλά για εκείνες που τηρούν τη νομοθεσία σε όλα τα πεδία και επίπεδα, επιχειρήσεις στις οποίες η ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει δώσει το δικαίωμα να ζουν και να δρουν στην χώρα.

Υπήρξαν και κάποιοι που είπαν ότι: «εμείς δεν παίρνουμε μίζες», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και πρέπει να ερωτηθούν από τον εισαγγελέα, γιατί εάν υπονοούν ότι οι επενδύσεις, όπως το Ελληνικό και η Fraport, έγιναν με μίζες και το συνεχίζουν έχουν ακριβώς την ίδια ευθύνη.

Όσοι τοποθετούνται στον δημόσιο λόγο πρέπει να είναι πιο σαφείς και πιο υπεύθυνοι υπογράμμισε και επισήμανε ότι τα προβλήματα με την Eldorado είναι γνωστά εδώ και τρία χρόνια και η κυβέρνηση, αντί να τα αφήνει να σέρνονται και να δημιουργεί προσδοκίες στην ίδια την επιχείρηση και τους εργαζομένους, έπρεπε να τα έχει λύσει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: