Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, δήλωσε: Υπάρχει ανάγκη τα κείμενα του Ποινικού Κώδικα να επικαιροποιηθούν και θα πρέπει να «εμβολιαστούν» και με το πνεύμα που επικρατεί στις μέρες μας σε ό,τι αφορά την τιμωρία και τον σωφρονισμό των ανθρώπων που καταδικάζονται. Ο κ. Καλογήρου -με έχει πείσει- ότι είναι άνθρωπος του διαλόγου.

Ο κ. Τζαβάρας συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε καταστάσεις και όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία, γιατί το κείμενο του Ποινικού Κώδικα ως πράξη νομοθετική έχει κορυφαία σημασία.

Ερωτηθείς για τα 241 εκατομμύρια ευρώ βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο από τις φαρμακευτικές εταιρίες, που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 2006-2010, ο κ. Τζαβάρας απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «ξέρετε, πόσες βεβαιωμένες οφειλές από διάφορες εταιρίες -όπως και των κατασκευαστικών εταιριών- είναι ανείσπρακτες; από αυτό μπορούμε να βγάλουμε πολιτικό συμπέρασμα; το θεωρώ παρακινδυνευμένο», σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: