Βουλή: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό

Οι πολιτικοί αρχηγοί από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, μίλησαν για τις αρνητικές εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στην Ελβετία. Ο Πάνος Καμμένος, συντάσσεται με την άποψη του πρωθυπουργού για το άνοιγμα των αρχείων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς τη, σημαντικό βήμα. Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι στηρίζει για το Κυπριακό την εθνική γραμμή που υπάρχει και έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε πως το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η ΤουρκίαΑναμενόμενο χαρακτήρισε το ναυάγιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγόρησε κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για εθνικές υποχωρήσεις. Οι δευτερολογίες τους. 

Πάνος Καμμένος: Άνοιγμα όλων των φακέλων της Κύπρου

«Ήλθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου οι οποίοι υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι η εντολή του πρωθυπουργόυ να δοθούν διά του προέδρου της Βουλής όλα τα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για την Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σημείωσε ότι η πρόσβαση στο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου είναι «ένα αίτημα των Ελληνοκυπρίων για πάρα πολλά χρόνια το οποίο δεν είχαμε ικανοποιήσει» και ενημέρωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού γίνεται σήμαντική δουλειά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν τι συνέβη το 1974.

«Από τη μεριά τη δική μας θα αποδοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και την περίοδο της εισβολής και της κατοχής» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Απάντηση Καμμένου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Για πρώτη φορά ακούω ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ είναι σχέδια νόμου. Ουδέποτε έχω ψηφίσει διότι ουδέποτε ήλθε για ψηφοφορία κάτι τέτοιο. Δεν έχω ψηφίσει κ. Μητσοτάκη ποτέ αλλαγή της θέσεως αυτής που είπατε το 2008. Διαβάζατε μια ανακοίνωση του εκπροσώποου του ΥΠΕΞ, δεν είναι νόμος», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κύριε Μητσοτάκη, πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς γιατί όταν έριξε την κυβέρνησή σας ο Αντώνης Σαμαράς σειόταν τότε το στάδιο και φωνάζαν ”αλήτη προδότη Σαμαρά”. Εμείς θα τα βρούμε και ο υπουργός Εξωτερικών θα διαπραγματευθεί και η κυβέρνηση αυτή θα βγει πάλι νικητής όπως βγήκε στο Κυπριακό. Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε τύπου Ανάν που η αδελφή σας έλεγε άλλα και ο Καραμανλής άλλα, ούτε στο βέτο για το ΝΑΤΟ που ο Καραμανλής έλεγε άλλα και η αδελφή σας ήθελε να παραδώσει τη μισή Ελλάδα. Να είστε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας όσα είπε για το θέμα της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την επίσημη θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος είπε ότι η μόνη απόφαση που υπάρχει, σε επίπεδο εθνικής θέσης, είναι αυτή του συμβουλίου αρχηγών κομμάτων, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το συμβούλιο αρχηγών κομμάτων αποφάσισε ομόφωνα, εκτός του ΚΚΕ, τη μη χρήση του όρου Μακεδονία.

Απευθύνθηκε, δε, υπό τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και του προέδρου της, προς τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άλλαξε τη θέση της ΝΔ» και σχολίασε: «Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπορείτε να ζητήσετε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά πριν φτάσετε εκεί ρωτήστε τους βουλευτές της Μακεδονίας».

Φώφη Γεννηματά: Να πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης για το Κυπριακό

«Το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη πρέπει επιτέλους να πέσει. Σαράντα τρία χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή, σίγουρα δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Επιμένουμε, παλεύουμε και διεκδικούμε λύση», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για την αποτυχία των συνομιλιών για λύση στο Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι στηρίζει για το Κυπριακό την εθνική γραμμή που υπάρχει και έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια η οποία, όπως είπε, στηρίζεται στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Διεθνές Δίκαιο και το συμφέρον του κυπριακού λαού.

«Στο θέμα των εγγυήσεων και ασφάλειας, ως Εγγυήτρια Δύναμη εμπλεκόμεθα άμεσα, σε στενή πάντα συνεργασία με τη Λευκωσία και με πλήρη σεβασμό των απόψεών της.

Βασική μας κατευθυντήρια γραμμή για το Κυπριακό ήταν και παραμένει ότι “η Λευκωσία αποφασίζει και η Αθήνα στηρίζει”, τόνισε η κ. Γενννηματά.

Όπως σημείωσε για το Κυπριακό, η θέση είναι μια «δίκαιη και βιώσιμη λύση» στη βάση της «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», σύμφωνα με τις αρχές του ΟΗΕ και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως επεσήμανε «η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μέρος της ΕΕ, άρα δεν χρειάζεται άλλη εγγύηση ασφάλειας και σίγουρα όχι την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

«Οι ευθύνες της Τουρκίας και για την τελευταία αποτυχία είναι δεδομένες», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η στιγμή να περιοριστούμε στο blame game. Δεν αρκεί. Αυτό βολεύει τους εθνικιστές κάθε απόχρωσης και πλευράς. Προφανώς δεν είμαστε εδώ για να αποτυπώσουμε την αποτυχία. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα η διαχείριση της επόμενης μέρας», όσον αφορά την έκθεση του γενικού γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και να εκτιμηθεί το πώς θα κινηθούμε από δω και πέρα. «Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στην αιχμηρή φράση «καλή επιτυχία στους κατοίκους της Κύπρου» του γγ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Χαρακτήρισε επίσης επιθετική τη δήλωση Τσαβούσογλου σύμφωνα με την οποία η λύση πλέον πρέπει να αναζητηθεί έξω από τις καλές υπηρεσίες και το πλαίσιο του ΟΗΕ.

Στη δευτερολογία της, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε πως «Χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια επίλυσης θα πρέπει να συνεχισθεί, με την αξιοποίηση των νέων δεδομένων και της προόδου που έχει επιτευχθεί στα επί μέρους διαπραγματευτικά κεφάλαια. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί», τόνισε προσθέτοντας ότι το μέλλον της Κύπρου βρίσκεται στην επανένωση ως ομοσπονδία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανησυχία της καθώς, όπως είπε η κ. Γεννηματά, «η Τουρκία, λόγω των εσωτερικών της καταστάσεων, αλλά και της ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή, είναι απρόβλεπτη και οι κινήσεις της χαρακτηρίζονται συνήθως από νευρικότητα και προκλητικότητα. Τώρα μετά το ναυάγιο διακινούν σενάρια και απειλές για νέα ένταση στην ευρύτερη περιοχή και στα κατεχόμενα. Θυμίζω ότι η Ελλάδα με ψυχραιμία, σύνεση και αποτελεσματικότητα διαχειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις γύρω από το Κυπριακό και απέτρεψε δυσάρεστες εμπλοκές, επιπλοκές και μάλιστα είχε και επιτυχίες.

Θύμισε τις ενέργειες του Ανδρέα Παπανδρέου το 1983 όταν ο Ραούφ Ντεκτάς με τις πλάτες της Τουρκίας ανακήρυξε το ψευδοκράτος σε δήθεν «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», με σχέδιο και συντονισμό μπλόκαρε το κύμα της αναγνώρισής του, με αποτέλεσμα το παράνομο καθεστώς της εισβολής και κατοχής να μη λάβει κανένα διεθνές πιστοποιητικό νομιμότητας. Ανέφερε επίσης ότι το 2004 η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη κλείδωσε χωρίς αστερίσκους, όρους και προαπαιτούμενα την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις απειλές της Τουρκίας για «αντίδραση χωρίς όρια και με όλα τα μέσα».

Κουτσούμπας: Σε νέα φάση όξυνσης το Κυπριακό

Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έκανε λόγο για μια “διχοτομική και επικίνδυνη λύση”, η οποία προβλέπει τη “δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών”.  Σε άλλο σημείο πρόσθσε ότι
οι εξελίξεις γύρω από το κυπριακό πρόβλημα είναι πολύ ανησυχητικές και δείχνουν πως περνά σε νέα φάση όξυνσης”.

Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε, την αναγκαιότητα συντονισμού της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ελλάδας, για την εξάλειψη των συνεπειών της κατοχής στην προοπτική της απελευθέρωσης συνολικά από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

“Τασσόμαστε υπέρ της άμεσης αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων και όλων των άλλων ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο” υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι “στόχος είναι η εξάλειψη των συνεπειών της τουρκικής κατοχής, το σταμάτημα του εποικισμού και την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, παίρνοντας υπόψη κοινωνικά, ανθρωπιστικά κριτήρια, το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους”.

Σταύρος Θεοδωράκης: Να επιμείνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

«Η λύση για εμάς πρέπει αυστηρά να αναζητηθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Αυτό από το οποίο δείχνει να θέλει να ξεφύγει τώρα η Τουρκία. Το Κυπριακό πριν απ’ όλα είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής. Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση κράτος-μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Και ας μην ξεχνάμε πότε συνέβη αυτό και από ποια κυβέρνηση», είπε η Φώφη Γεννηματά δηλώνοντας ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς «σε λίγες μέρες η Κυπριακή Δημοκρατία, ασκώντας νομίμως τα δικαιώματα της, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και της Συνθήκες, θα ξεκινήσει έρευνες στην ΑΟΖ της, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες για υδρογονάνθρακες».

«Το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ίσως οι τελευταίοι ηγέτες που έχουν μνήμες της Κύπρου πριν από την εισβολή. Και είναι στενάχωρο πως δεν υπήρξε ούτε αυτήν τη φορά μία πρόταση, μία συμφωνία κυπριακής ιδιοκτησίας». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη Βουλή, καλώντας τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί να επιμείνουν και να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις.

Ο κ. Θοδωράκης επισήμανε εμφατικά ότι η ελπίδα για απελευθέρωση και επανένωση πρέπει να κρατηθεί ζωντανή. «Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην ακυρωθεί το κεκτημένο της τελευταίας διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε, όλοι μαζί, Ελλάδα και Κύπρος, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και τις προκλήσεις στην περιοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι κακή εξέλιξη η αποτυχία στην Ελβετία.

«Θέλω να αναρωτηθώ: “Ποιοι συμφωνούν με αυτήν τη διαπίστωση”; Γιατί πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν αρκετοί -και σε αυτήν εδώ την αίθουσα- που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο. Είναι αυτοί που τους αρέσει να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είναι αυτοί που δειλιάζουν πάντα και μεταφέρουν τα προβλήματα στις επόμενες γενεές. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να ζήσουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Και τέλος είναι αυτοί που απαιτώντας τα πάντα σήμερα βοηθούν τα κατοχικά στρατεύματα να παραμείνουν για πάντα στο νησί», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους λόγους κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τη στάση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, λέγοντας ότι «αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, ακούγοντας τον κ. Κοτζιά, δεν συμπίπτουν με τις ερμηνείες ΟΗΕ και ΕΕ, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά. Θα είναι άλλη μία ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις, είτε στα οικονομικά, είτε στα εθνικά, δεν είναι το ισχυρό χαρτί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Βασίλης Λεβέντης: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει και πάντα θα τα τινάζει στον αέρα

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το ναυάγιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι η Τουρκία μπορεί να υποχωρήσει από την αδιάλλακτη στάση της.

«Η Τουρκία πάντα θα τα τινάζει όλα στον αέρα. Κάθε φορά που γίνονται διμερείς επαφές, οι Τούρκοι θέτουν όλες τους τις αξιώσεις και τις αξιοποιούν για την προσθήκη στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Κυπραικό στη Βουλή, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το ναυάγιο. Αλλά πίστευε κανείς ότι μπορούσε να υποχωρήσει; Πάντα παίζει τον ρόλο της γάτας με το ποντίκι. Ο μόνος διάδρομος να γίνει λογική η Τουρκία είναι να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να απομακρυνθεί», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Λεβέντης τόνισε την ανάγκη να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για το ενδεχόμενο απειλής ενός θερμού επεισοδίου που θα ξεκινήσει η Τουρκία, όπως είπε, με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου για την ελληνική ΑΟΖ. «Αύριο το πρωί που είναι η ημερομηνία προσέλευσης του πλοίου για την ΑΟΖ να είστε έτοιμοι για κρίση. Η Τουρκία δεν θα αφήσει την Ελλάδα και την Κύπρο να κάνουν κάτι για να εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ. Υπάρχουν συγκεκριμένες τουρκικές απειλές και οι αρχηγοί θα πρέπει να είμαστε σε μία αίθουσα και να συζητάμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου. Η Τουρκία χωρίς κανέναν ενδοιασμό έριξε ένα αεροπλάνο ρωσικό», σημείωσε.

Στη δευτερολογία του υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει εθνική θέση σε περίπτωση που υπάρξει θερμό επεισόδιο από την πλευρά της Τουρκίας» και επανέλαβε την ανάγκη «να διαμορφωθεί, μέσα από μια σοβαρή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενιαία εθνική θέση» επισημαίνοντας ότι, «η Τουρκία απειλεί και είναι απερισκεψία κάποιοι να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις απειλές αυτές».

Νίκος Μιχαλολιάκος: Εθνικές υποχωρήσεις

Να ξεκινήσουν συνομιλίες για το Κυπριακό πάνω σε νέες βάσεις, με άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ του 1974 για αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και χωρίς δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων για εκ περιτροπής προεδρία, ήταν η θέση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Κακώς πήγατε και συζητήσατε την εκ περιτροπής προεδρία στην Κύπρο και το δικαίωμα βέτο των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Κυπριακό, την οποία ζήτησε να ενημερώσει για τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για εθνικές υποχωρήσεις, ενώ υποστήριξε ότι οι προτάσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις συνομιλίες του «Κραν Μοντανά», δεν ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά μια άτακτη υποχώρηση ενάντια σε αυτά που είχε απορρίψει ο ίδιος ο κυπριακός λαός καταψηφίζοντας το σχέδιο Ανάν.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλολιάκος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τη θέση του κυπριακού κόμματος Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, που απορρίπτει τη δικοινοτική διζωνική λύση και προτείνει να σταματήσει η νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και να χαραχθεί μια νέα στρατηγική γραμμή στη βάση ενός νέου ενιαίου κράτους.

«Δεν φτάνει για εμάς η σημαία να κυματίζει μόνο στη Μόρφου, αλλά και στη Κερύνεια. Η Κύπρος είναι ελληνική» κατέληξε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος