Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό «πού βρέθηκαν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της offshore εταιρίας, στην οποία εμπλέκεται η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ποιες ήταν οι δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρίας και αν την έχει συμπεριλάβει στο «πόθεν έσχες», που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει», ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το πραγματικό θέμα των ημερών. Δηλαδή το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμπλεκόμενος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε μια υπόθεση για την οποία διευκρινίσεις ακόμα δεν έχουν δοθεί», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η δουλειά που έκανε η σύζυγός του».

«Εδώ δεν θα πάμε στο νομικό σκέλος αυτής της υπόθεσης. Αυτά θα τα ελέγξουν οι αρμόδιες αρχές με τη δέουσα προσοχή και εξονυχιστικά. Πρέπει να πάμε στο πολιτικό και στο ηθικό θέμα της υπόθεσης».Τόνισε, ακόμα, ότι στο εξωτερικό αντίστοιχες υποθέσεις έχουν στην κυριολεξία συνταράξει την κοινή γνώμη.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται στην υπόθεση των Paradise Papers και σήμερα το ΕΘΝΟΣ αναφέρεται το όνομα γνωστού Έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος ήταν μέτοχος off shore με έδρα τις Βερμούδες, την ALOGA – εμπνευσμένο το όνομα από την ελληνική λέξη «άλογα» – που λειτουργούσε ως το 2014 ως fund επενδυτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σκοπός της εταιρείας ήταν να χρησιμοποιεί το εταιρικό κεφάλαιο για την αγορά και την εκπαίδευση αλόγων, για την ανάπτυξη λογισμικού για στοιχήματα , για την πώληση προγνωστικών στοιχημάτων και για την αδειοδότηση της χρήσης λογισμικού αλγόριθμου σε συνδρομητική βάση.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Appleby, η offshore είχε 21 μετόχους φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων και ο Έλληνας τραπεζίτης. Ο ίδιος απαντά ότι συμμετείχε για οκτώ μήνες στην ALOGA με το 1,5% των συνολικών μετοχών και ότι η συμμετοχή του προέκυψε λόγω της φιλικής σχέσης που είχε με έναν εκ των ιδρυτών της, Αμερικανό, διαχειριστή επενδυτικών κεφαλαίων.

Πριν από τη συμμετοχή του στην ΑLOGA, ο Έλληνας Τραπεζίτης του έμβασε ως δάνειο 77.000 ευρώ κατόπιν παράκλησής του για την ενίσχυση μίας ατομικής επενδυτικής του προσπάθειας. Στη συνέχεια ο Αμερικανός επιχειρηματίας μετεξέλιξε την ατομική δραστηριότητα σε εταιρική και ίδρυσε την Αloga. Τότε, υποστηρίζει, ο γνωστός τραπεζίτης ο φίλος του επιχειρηματίας του ζήτησε να εξοφληθεί το δάνειο με μετοχές στην εταρεία, πρόταση την οποία αποδέχθηκε.

Το 2013, ο Έλληνας τραπεζίτης πούλησε όπως υποστηρίζει τις μετοχές με ζημία και έκτοτε ουδεμία σχέση είχε. Τονίζει δε ότι όλες οι συναλλαγές είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη φορολογική νομοθεσία και τεκμηριώνονται από παραστατικά.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Η απάντηση της Μαρέβα Μητσοτάκη για τα Paradise Papers (video)

Μοιράσου το άρθρο: