Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων να διακόψει τη συνεδρίαση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε αναφορές στη Siemens και τη συνεργασία του ΚΚΕ με την ΝΔ. Τα αίματα άναψαν και η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής δεν κατήγγειλε μόνο τα οικονομικά του ΚΚΕ αλλά κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των βουλευτών του κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση και έδωσε εντολή να κλείσουν τα μικρόφωνα ενώ κάλεσε στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων φώναζαν προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «Δεν απολογούμαστε σε μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης φανερά ενοχλημένος από τον προκλητικό τρόπο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε από το υπουργικό έδρανο και είπε «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία?».

Το επεισόδιο όμως δεν τελείωσε εδώ, στην διακοπή της συνεδρίασης ο Γιάννης Λαγός παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό και η ένταση σταμάτησε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους εχθρούς της», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική αντίληψη και πρακτική τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1