Στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για τη διερεύνηση του χρέους ξεκίνησαν σήμερα οι δημόσιες ακροάσεις για τη συγκέντρωση στοιχείων. Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Επιτροπή κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά που θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα εξακριβώσει αν υπάρχει κομμάτι, πραγματικά νόμιμο, όσον αφορά το χρέος της χώρας. Επισήμανε μάλιστα, ότι σε μια εβδομάδα η επιτροπή θα ανακοινώσει τα πρώτα συμπεράσματα.

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, επικαλούμενος το απόρρητο, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην επιτροπή σχετικά με τις κινήσεις λογαριασμών που αναφέρονται στις δανειακές συμβάσεις. Κατά την άποψη της πρόεδρου της Βουλής η άρνηση του κ. Στουρνάρα δεν είναι νόμιμη και ως εκ τούτου η επιτροπή Αλήθειας θα επανέλθει.

Την Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος θα επισκεφθεί η πρώην δικαστής και νυν Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Εύα Ζολί, και θα ενημερωθεί για το έργο της.

Στις 3 το μεσημέρι θα καταθέσει στην επιτροπή ο Φιλίπ Λεγκράντ σύμβουλος του Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις.

Τη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Μοιράσου το άρθρο: