Το τεράστιο αερόστατο της NASA ξεκίνησε το ταξίδι του

Το τεράστιο αερόστατο τεχνολογίας SPB της NASA, ξεκίνησε τη πτήση του από το αεροδρόμιο της Wanaka, στη Νέα Ζηλανδία, με στόχο μιας μακράς διάρκειας πτήση στα γεωγραφικά πλάτη. Οι ερευνητές της NASA θέλουν να σπάσουν παγκόσμιο ρεκόρ και να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες.

Η NASA εκτόξευσε το τεράστιο «μπαλόνι» τεχνολογίας SPB, το οποίο έχει ενσωματωμένο ένα Compton Spectrometer (φασματόμετρο) και ένα τηλεσκόπιο ακτίνων-Γ Imager (COSI), για να καταγράψουν το ταξίδι του.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας το γύρω του κόσμου και να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες για τους ερευνητές. Το χρονικό ρεκόρ της NASA είναι μέχρι στιγμής, 54 μέρες.

«Η ομάδα πραγματοποίησε μία εξαιρετική επιχείρηση για την έναρξη πτήσης σήμερα», δήλωσε η Debbie Fairbrother, επικεφαλής γραφείου του προγράμματος. «Το ¨μπαλόνι¨ είναι απόλυτα έτοιμο και βρίσκεται στη πορεία του γι’ αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό δοκιμαστικό ταξίδι. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα επιστημόνων του CSBF (Columbia Scientific Balloon Facility), που έφερε εις πέρας άλλη μια επιτυχή εκτόξευση, επιπλέον είμαι απόλυτα ευγνώμων σε όσους υποστήριξαν το πρόγραμμα, και ιδιαίτερα στο προσωπικό του αεροδρομίου Wanaka.»
Το τεράστιο αερόστατο της NASA ξεκίνησε το ταξίδι τουΤο τεράστιο αερόστατο της NASA ξεκίνησε το ταξίδι του

Πηγή: NASA

Φωτογραφίες: NASA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος