Δημόσια συζήτηση για το Διάστημα με πρωτοβουλία του ESA

Εκατό Έλληνες συμμετείχαν στη μεγαλύτερη δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα, το περασμένο Σάββατο. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ταυτόχρονα σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Οι πολίτες συμμετείχαν σε «τραπέζια διαλόγων» και κατέθεσαν τις απόψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και τα όνειρά τους για το διαστημικό μέλλον στην Ευρώπη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι συμμετέχοντες -στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν μαθητές, φοιτητές, επιχειρηματίες, μηχανικοί, γιατροί, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και συνταξιούχοι- δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση και εξερεύνηση του διαστήματος, στις διαστημικές αποστολές, τα διαστημικά απόβλητα, καθώς και τους οικονομικούς πόρους που δαπανώνται ετησίως για τον τομέα αυτόν από τα κράτη μέλη της ESA.

Στην ελληνική δημόσια συζήτηση παρενέβη, μέσω σύνδεσης από τη Γερμανία, ο γενικός διευθυντής του ESA Γιαν Βέρνερ, ο οποίος επέλεξε 4 χώρες για να συνομιλήσει με τους πολίτες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες απηύθυναν τις ερωτήσεις τους στον Γιαν Βέρνερ, ο οποίος επισήμανε ότι στους άμεσους στόχους του είναι να επισκεφθεί σύντομα και για μία ακόμα φορά τη χώρα μας, συνοδεία Ευρωπαίου αστροναύτη και άλλων μηχανικών και επιστημόνων που έχουν συμμετάσχει στο σχεδιασμό διαστημικών αποστολών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στη συζήτηση ξεπέρασαν τις 340 στην Ελλάδα.

Η δημόσια συζήτηση για το διάστημα διοργανώθηκε στη χώρα μας από το si-Cluster με την υποστήριξη του Corallia και της EBΙΔΙΤΕ, και φιλοξενήθηκε στο a2-innohub στο Μαρούσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος