Στo Consumer Electronics Show (CES), τη μεγαλύτερη έκθεση με τεχνολογικά επιτεύγματα στον κόσμο που παρουσιάζεται στο Λας Βέγκας από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2018, η Γαλλία δίνει ηχηρό παρόν υπό την αιγίδα του προγραμματος French Tech. Με 365 εταιρείες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων 320 startup, η Γαλλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία που συμμετέχει στην έκθεση, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

«Πρόκειται για ρεκόρ της γαλλικής παρουσίας», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ο Eric Morand, διευθυντής του τμήματος Τεχνολογίας και Υπηρεσιών της Business France, μιας δημόσιας οργάνωσης που βοηθά τις γαλλικές εταιρείες στο εξωτερικό και που φέτος στηρίζει άμεσα 36 γαλλικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ των πολυάριθμων γαλλικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν, 29 από αυτές έχουν ήδη κερδίσει βραβείο καινοτομίας. Όπως για παράδειγμα, το Rifft που έχει αναπτύξει το Wi Surf, έναν διαμορφωμένο και προσαρμόσιμο σταθμό φόρτισης ασύρματης επαγωγής που διευκολύνει την τροφοδοσία πολλών συσκευών και τερματικών ταυτόχρονα (λάμπα, υπολογιστής, smartphone). Η πλατφόρμα Ween.ai βασίζεται στην τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη) και καθιστά τις έξυπνες συσκευες, αυτόνομες καθώς μπορεί κι ενεργοποιεί υπηρεσίες και αντικείμενα όπως θερμοστάτες, φώτα, ή αυτοκίνητα σύμφωνα με τις συνήθειες ενός ατόμου και την περιοχή όπου βρίσκεται.

Από τον χώρο της μετακίνησης, το start-up Monkey Factory έχει σχεδιάσει το MyBus, μια εφαρμογή πολλαπλών λειτουργιών που επιτρέπει τόσο τον υπολογισμό της διαδρομής, την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των δρομολογίων των λεωφορείων, καθώς και την αυτόματη ακύρωση εισιτηρίων. Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί ήδη σε περισσότερες από είκοσι κοινότητες σε όλη τη Γαλλία.

Η Blue Frog Robotics, που συμμετέχει για τρίτη φορά στην έκθεση θα παρουσιάσει το BUDDY, ένα ρομπότ-σύντροφο που βελτιώνει την καθημερινότητα των χρηστών καθώς συνδέει, προστατεύει και αλληλεπιδρά με κάθε μέλος της οικογένειας και βασίζεται σε μια πλατφόρμα τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα. Το AsamGo, ένα start-up από τη Βρέστη θα παρουσιάσει το Ofi, ένα έξυπνο πλωτό αντικείμενο που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ποιότητα του νερού στην πισίνα.

ΠΗΓΕΣ:

BFMTV.com

LeMonde.fr

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: