Από σήμερα, ένα από τα περίφημα κόκκινα διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία θα κινείται με βιοκαύσιμο από καφέ! Το μείγμα αυτό παράγεται από το λάδι που εξάγεται από τους σπόρους καφέ και το πετρέλαιο ντίζελ.

Σύμφωνα με άρθρο στον ιστότοπο του BBC, το startup bio-bean που επιμελείται το εγχείρημα αυτό σε συνεργασία με χιλιάδες καφέ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι έχει ήδη παράγει αρκετό λάδι από καφέ για να τροφοδοτεί ένα λεωφορείο για ένα χρόνο.

Τα μαζικά μέσα μεταφοράς του Λονδίνου χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο βιοκαύσιμα για τη μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπου. Μάλιστα, το βιοκαύσιμο που παράγεται από απόβλητα όπως το μαγειρικό λάδι και το λίπος από την επεξεργασία κρέατος χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά από τα 9.500 λεωφορεία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται βιοκαύσιμο από καφέ.

Το startup πιστεύει ότι θα χρειαστούν λίγο περισσότερο από 2,55 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ για να παραχθεί αρκετή ποσότητα βιοκαυσίμου αρκετή να τροφοδοτήσει ένα λεωφορείο του Λονδίνου για ένα χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Λονδρέζοι πετάνε 200.000 τόνους αποβλήτων καφέ ετησίως.

ΠΗΓΗ:

http://www.bbc.com/news/uk-england-london-42044852

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: