Έρευνα για τις συνήθειες καπνίσματος του Τζέιμς Μποντ

Δύο ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας αποφάσισαν να βάλουν στο μικροσκόπιο το παρελθόν του πράκτορα 007, ως καπνιστή, και να ερευνήσουν τον κίνδυνο που διατρέχει τόσο η υγεία του ίδιου όσο και των θαυμαστών του, τους οποίους ενδεχομένως να έχει εμπνεύσει μέσα από τις ταινίες του.

Οι ερευνητές Αν Τάκερ και Νικ Ουίλσον, από το πανεπιστήμιο του Οτάγκο, στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας αναφέρουν ως παράδειγμα για την “μεγάλη έκθεση του μυστικού πράκτορα στο παθητικό κάπνισμα, ειδικά στο κάπνισμα μετά τη σεξουαλική συνεύρεση”, το ότι σε μία από τις ταινίες του “μία παρτενέρ του είχε ακουμπήσει ένα τασάκι πάνω στο γυμνό στέρνο του”.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο Μποντ κάπνιζε περισσότερο την δεκαετία του 60, σε πέντε από τις έξι ταινίες εκείνη την δεκαετία. Τελευταία φορά εμφανίστηκε να καπνίζει στη μεγάλη οθόνη το 2002, στην ταινία “Die Another Day”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες της ζωής του Τζέιμς Μπoντ κάπνιζαν ακόμη και στην ταινία Skyfall, του 2012.

Όπως λένε οι ειδικοί, η συνήθεια του κινηματογραφικού πράκτορα μπορεί να μην ταιριάζει με την εμμονή του για σωματική άσκηση, “Ταιριάζει όμως με μία πιθανή αντίληψη μικρού προσδόκιμου ζωής δεδομένων των χιλιάδων σφαιρών που έχει δεχτεί. Ο κινηματογραφικός ήρωας κινδυνεύει επίσης από την μεγάλη κατανάλωση μαρτίνι και άλλων αλκοολούχων που καταναλώνει, ενώ συχνά οδηγεί πολύ γρήγορα”.

Σε σχέση με το αλκοόλ, οι ερευνητές επισημαίνουν πάντως ότι, από μελέτη του 2015 φαίνεται ότι ο σημερινός 007, ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, πίνει περισσότερο από όλους εκείνους που έχουν υποδυθεί στο παρελθόν τον μυστικό πράκτορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος