Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ιστότοπος eMarketer στον οποίο κανείς μπορεί να βρει έρευνες, άρθρα και εκθέσεις αναφοράς, οι νέοι κάτω των 25 ετών στις ΗΠΑ στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην εφαρμογή Snapchat, αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο στο Facebook, το δημοφιλέστερο, κατά τα άλλα, εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία το 2018 ο αριθμός των χρηστών του Facebook αναμένεται να μειωθεί κατά 5,6% στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών και κατά 5,8% στην ομάδα 18-24 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών «Είναι η πρώτη φορά που η eMarketer προβλέπει μείωση των χρηστών του Facebook στην ομάδα 18-24 (ετών)».

Η εταιρεία eMarketer πρόσθεσε: «Και φέτος, για πρώτη φορά, λιγότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου ηλικίας 12 ως 17 ετών θα χρησιμοποιούν το Facebοοk». Τον Αύγουστο η εταιρεία είχε εκτιμήσει ότι το 2017 θα σημειωθεί πτώση 3,4% σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, το Facebook θα χάσει 2 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών εφέτος. Αναλυτικότερα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι, το Snapchat είναι αυτό «που θα προσελκύσει τους περισσότερους νέους χρήστες» με το κέρδος αυτό να εκτιμάται σε 1,9 εκατομμύριο επιπλέον χρήστες κάτω των 25 ετών, έναντι 1,6 εκατομμυρίου για το Instagram.

Παρόλα τις όποιες μεταβολές στα ποσοστά των χρηστών που χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς διαδικτυακές εφαρμογές, το Instagram εξακολουθεί να έχει περισσότερους χρήστες στις ΗΠΑ από το Snapchat, με τον αριθμό τους να αναμένεται να αυξηθεί κατά 13,1% φέτος και να φτάσει τα 104,7 εκατομμύρια. Παράλληλα οι χρήστες του Snapchat αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,3% για να φτάσουν τα 86,5 εκατομμύρια.

Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα, η Ντέμπρα Έιχο Ουίλιαμσον, αναλύτρια του eΜarketer επεσήμανε: «Το Snapchat ίσως καταφέρει να προσελκύσει τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες αν αναδιαμορφώσει την πλατφόρμα του για να καταστήσει πιο απλή τη χρήση του».

«Το ερώτημα είναι αν οι πιο νέοι θα εξακολουθήσουν να θεωρούν το Snapchat κουλ όταν ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν οι γονείς και οι παππούδες τους», ανέφερε η Ουίλιαμσον εξηγώντας: «Με αυτό ακριβώς το ευαίσθητο θέμα είναι αντιμέτωπο το Facebook».

Σε κάθε περίπτωση, όπως φανερώνουν τα στατιστικά στοιχεία, το Facebook εξακολουθεί να προσελκύει τους μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες και αναμένεται να φτάσει τους 169,5 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ το 2018.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ https://www.emarketer.com

Φωτογραφία: AP /Richard Drew

Μοιράσου το άρθρο: