Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Museum national d’Histoire naturelle) του Παρισιού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Orange θα εγκαινιάσει στις 23 Δεκεμβρίου 2017, μια μόνιμη αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, για πρώτη φορά σε γαλλικό μουσείο, παρουσιάζοντας προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η πρώτη ταινία που θα ξεκινήσει να προβάλλεται έχει τίτλο Ταξίδι στην καρδιά της Εξέλιξης και αποσκοπεί να εξηγήσει την εξέλιξη της ζωής, να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει ιεραρχία μεταξύ των ειδών και ότι όλα προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο, το μονοκύτταρο οργανισμό Luca που εμφανίστηκε πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ταινία animation παρουσιάζει μια σφαίρα, που συμβολίζει τη Γη, στην επιφάνεια της οποίας εκπροσωπούνται 459 δείγματα, πικραλίδες, αχινοί, πεταλούδες, καμηλοπαρδάλεις, τυραννόσαυροι και homo sapiens.

«Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι ότι ο άνθρωπος είναι ένα είδος μεταξύ άλλων και ότι πρέπει να απαλλαγούμε από την ιδέα μιας κλίμακας ειδών όπου ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή» εξηγεί ο Guillaume Lecointre, εκπαιδευτικός-ερευνητής στο Μουσείο και επιμελητής της έκθεσης.

ΠΗΓΗ:

sciencesetavenir.fr

Μοιράσου το άρθρο: