Η NASA επιταχύνει την αποστολή διαστημοπλοίου στον αστεροειδή Psyche με την εκτόξευση απο την Γη να λαμβάνει χώραν το καλοκαίρι του 2022 αντί του 2023 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος της αποστολής αναφέρουν ειδικοί στο εξωτερικό .

Το διαστημόπλοιο εκτιμάται ότι θα φθάσει στον προορισμό του τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2026, απο τον αρχικό προγραμματισμό γιατί, επιπλέον, θα διαγράψει μια άλλη τροχιά που δεν θα το φέρει κοντά στον ήλιο ώστε να χρειασθεί έξτρα προστασία.

Η ΝASA προγραμματίζει να στείλει επίσης διαστημοσυσκευή στον αστεροειδή Lucy με την εκτόξευση να λαμβάνει χώραν το 2021 και να φθάνει στον προορισμό του το 2025. Οι δυο αποστολές στα πλαίσια του προγράμματος Discovery.

Ο αστεροειδής Psyche, ο οποίος αποτελείται από μέταλλο κατά 95% και έχει μήκος πάνω από 200 χιλιόμετρα, βρίσκεται στην ζώνη των αστεροειδών μεταξύ των πλανητών ‘Αρη και Δία.

Η εξέταση του αστεροειδή θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για πετρώδεις πλανήτες, όπως η Γη, που έχουν μέταλλο στον πυρήνα τους. Ο μεταλλικός πυρήνας είναι η πηγή του μαγνητικού πεδίου.

Οι επιστήμονες δεν έχουν την δυνατότητα να εξετάσουν τον πυρήνα του πλανήτη μας που είναι καυτός και η πίεση πολύ υψηλή. Ομως, μπορούν να μελετήσουν τον πυρήνα ενός αστεροειδή στο διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο: