Ενα τηλεσκόπιο στον Διεθνές Διαστημικό Σταθμό (ISS), το the Neutron Star Interior Composition Explorer (NICER), χρησιμοποιείται για να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία με πρακτικές εφαρμογές, ένα γαλαξιακό Global Positioning System (GPS) τόνισε επιστήμονας της NASA σε πρόσφατη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσικής (American Physics Society).

Το γαλαξιακό GPS θα δουλεύει όπως το GPS στα smartphones στη Γη και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν κάποια επανδρωμένη αποστολή χάσει επαφή με την Γη στο μέλλον καθώς θα μπορεί να βασιστεί στα αυτόνομα συστήματα πλοήγησης που θα έχει στο διαστημόπλοιο.

Το GPS αναπτύχθηκε για τις ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και στηρίζεται σε ένα σύστημα δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω απο την Γη.

Αυτη την στιγμή ένα διαστημόπλοιο σε κάποιο μακρινό πλανήτη δεν μπορεί να βρεί την ακριβή θέση του για να βάλει μπροστά τις μηχανές του. Κι αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος που διαστημόπλοια όπως το Voyager 1, το Juno και το New Horizons πετάνε κοντά, προσπερνώντας μεγάλα πλανητικά αντικείμενα.

Μοιράσου το άρθρο: