Οι αναδιπλούμενες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ αλλά και τηλεοράσεις, φαίνεται πως είναι η νέα «μόδα» της τεχνολογίας, που πλέον θα χωράει ευκολότερα στην τσέπη μας.

Οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τεχνολογικών ειδών διεθνώς παρουσιάζουν ήδη τα πρώτα «έξυπνα» αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα, ενώ οι επισκέπτες του Mobile World Congress που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη είδαν και δοκίμασαν από κοντά τις νέες καινοτομίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και όχι μόνο.

Όπως ανέφεραν στελέχη των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας, η ανάπτυξη των αναδιπλούμενων-«έξυπνων» κινητών τηλεφώνων είναι συνδεδεμένη με την έλευση των νέων δικτύων επικοινωνίας 5G που φέρνουν σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι  αφορά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι,  για το «κατέβασμα» μιας ταινίας ενός gigabyte από το διαδίκτυο θα χρειάζονται στο άμεσο μέλλον μόνο δύο με τρία δευτερόλεπτα.

Τα αναδιπλούμενα κινητά, με εύκαμπτες οθόνες που γίνονται και λάπτοπ ή ταμπλετ, δεν είναι οι μόνες τεχνολογικές εκπλήξεις του παρόντος. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναμένεται να μονοπωλήσουν και οι εύκαμπτες τηλεοράσεις, οι οθόνες των οποίων μπορούν να τυλίγονται σε ένα ρολό πάχους μίας ίντσας. Ήδη, οι πρώτες εταιρίες έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την κατασκευή τους.

Η δυνατότητα παραγωγής εύκαμπτων οθονών και αναδιπλούμενων συσκευών μπορεί να έχει εφαρμογές σε πολλά είδη φορητών τεχνολογικών καινοτομιών, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Michael Liedtke

 

 

Μοιράσου το άρθρο: