Ένα πρωτοποριακό κι εξειδικευμένο κέντρο εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγους μήνες στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Πρόκειται για το CAVE (Centre of Augmented and Virtual Reality Environments) που διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στον τομέα αυτό και σκοπό έχει να παρέχει στους φοιτητές μια πλατφόρμα που θα τους δώσει τα εφόδια για να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

Μέσα σε ένα πολυεπιστημονικό πλαίσιο, προγραμματιστές, σχεδιαστές και δημιουργοί παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας μπορούν να συνεργαστούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη βιομηχανία ψηφιακών μέσων.

Παράλληλα με τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει, το Πανεπιστήμιο Kingston είναι ένα από τα 12 στην Αγγλία που έχει ήδη εξασφαλίσει μια εκπαιδευτική συνεργασία με τη Sony. Αυτή η συνεργασία προσφέρει στους φοιτητές πρόσβαση στις τελευταίες πλατφόρμες παιχνιδιών καθώς και σε μια σειρά από πρότζεκτ της εταιρείας, αυξάνοντας έτσι τις προοπτικές απασχόλησης των φοιτητών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Σχολής Επιστήμης Υπολογιστών και Μαθηματικών Vesna Brujic-Okretic το διεπιστημονικό πλαίσιο εργασίας και η ανταλλαγή απόψεων θα διευρύνουν τους ορίζοντες των φοιτητών και θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους καριέρα.

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα επεκτείνεται και πέρα από τα παιχνίδια καθώς το πανεπιστήμιο Kingston προσφέρει ένα διετές διδακτορικό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του Έλληνα αναπληρωτή καθηγητή Βασίλη Αργυρίου  ο οποίος χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία σε ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Πρόσφατα, μάλιστα, μια πτυχιούχος γραφίστρια του Πανεπιστημίου Kingston δημιούργησε το «Virtually Seaside», ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει εικόνες και ήχους της θάλασσας και που απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από άνοια. Τα άτομα αυτά έχουν ζήσει ή έχουν περάσει τις διακοπές τους σε μια παραλιακή πόλη και μέσω της εικονικής εμπειρίας μπορούν ίσως να επανασυνδεθούν με τις μνήμες τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: