Μηνύματα με «ηθική» και «συναίσθημα» εξασφαλίζουν επιτυχία στο Twitter

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, όταν τα μηνύματα στο Twitter, που αφορούν πολιτικά και κοινωνικά θέματα, είναι γραμμένα με συναίσθημα και ταυτόχρονα φέρουν ηθικό περιεχόμενο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν viral, να εξαπλωθούν δηλαδή στο διαδίκτυο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Μπρέιντι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ανέλυσαν περισσότερα από 560.000 μηνύματα (στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter) το περιεχόμενο των οποίων σχετιζόταν με διάφορα θέματα, από την οικονομία και την κλιματική αλλαγή έως το γάμο των ατόμων του ίδιου φύλου.

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσα από αυτά τα μηνύματα (Tweets) περιέχουν συναισθηματικές λέξεις και λέξεις που σχετίζονται με την ηθική, όπως «απληστία», «φόβος» και «καθήκον», έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπαραχθούν και να διαδοθούν στο διαδίκτυο, ανάμεσα σε «κοινότητες» ανθρώπων που μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα και απόψεις.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι, το «συναισθηματικό» και «ηθικό» περιεχόμενο των μηνυμάτων αυξάνει την πιθανότητα αυτά να διαδοθούν κατά 20%. Ενδιαφέρον έχει η διαπίστωση ότι, όταν η γλώσσα των μηνυμάτων περιέχει μόνο το «ηθικό» ή μόνο το «συναισθηματικό» στοιχείο, τότε η επιτυχία τους ως προς τη διάδοση στο διαδίκτυο είναι μικρότερη.

Όπως ανέφερε ο Μπρέιντι, «Το περιεχόμενο που εξαπλώνεται περισσότερο, είναι αυτό που συνήθως έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς οι χρήστες, οι ηγέτες και οι πολιτικές ελίτ μπορούν να πετύχουν αυξημένη επιρροή, αν δώσουν έμφαση στην ηθικότητα και στο συναίσθημα, όταν στέλνουν online μηνύματα». Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι, «παρόλο που αυτή η γλώσσα μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του μηνύματος μεταξύ των ομοϊδεατών του αποστολέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει την ίδια απήχηση και σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP:Matt Rourke

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος