Το Facebook ανοίγει νέο γραφείο στο Λονδίνο και αναμένεται να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2018. Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους θα επικεντρωθούν στη μηχανική, καθιστώντας το μεγαλύτερο τεχνικό κόμβο του Facebook εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο νέο γραφείο θα εργάζονται προγραμματιστές όπως και ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων. Θα φιλοξενήσει επίσης το πρώτο «εκκολαπτήριο» startup του Facebook, που ονομάζεται LDN_LAB και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις βρετανικές ψηφιακές επιχειρήσεις.

Η αντιπρόεδρος του EMEA του Facebook, Nicola Mendelsohn, δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο στηρίζει την ανάπτυξη των καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων της χώρας. «Το ακμάζον επιχειρηματικό οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και η τεχνολογική του αριστεία το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ιδρύσει κανείς μια τεχνολογική εταιρεία», ανέφερε.

Πριν από δέκα χρόνια το Facebook άνοιξε το πρώτο γραφείο του στο Λονδίνο και με τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να προστεθούν μέσα στο 2018, το σύνολο των εργαζομένων στα βρετανικά γραφεία της εταιρείας, θα φτάσει τους 2.300.

Το νέο γραφείο του Facebook στο West End της βρετανικής πρωτεύουσας, είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, διάσημο για το Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο.

ΠΗΓΗ:

Independent.co.uk

Μοιράσου το άρθρο: