Σε λίγες μέρες η εκτόξευση του διαστημόπλοιου που πάει στον ήλιο

Το διαστημόπλοιο Parker Solar Probe αναμένεται να εκτοξευθεί από το ακρωτήριο Κανάβεραλ το πρωί της 11ης Αυγούστου μετά από δυο αναβολές με στόχο να προσεγγίσει τον ήλιο πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη διαστημοσυσκευή, αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες για τον αστέρα του ηλιακού μας συστήματος.

Για να φθάσει στον ήλιο, το διαστημόπλοιο, αφού φύγει από την γη, θα κατευθυνθεί προς την Αφροδίτη και θα κάνει μια μανούβρα για να επιβραδύνει την ταχύτητά του ώστε να ελεγχθεί καλύτερα η προσέγγιση του ήλιου. Το Parker Solar Probe αναμένεται να φθάσει στην Αφροδίτη στις 2 Οκτωβρίου και το πρώτο σημείο προσέγγισης του ήλιου στις 5 Νοεμβρίου. Το διαστημόπλοιο σχεδιάζεται να θα πραγματοποιήσει 24 τροχιές γύρω τον ήλιο σε 7 χρόνια.

Η τελευταία και πιο κοντινή προσέγγιση του αστέρα του ηλιακού μας συστήματος θα γίνει το 2025 με το διαστημόπλοιο να απέχει 6 εκ. χιλιόμετρα απο την επιφάνειά του, διασχίζοντας την καυτή ατμόσφαιρα του ήλιου, γνωστή ως κορόνα.

Το διαστημόπλοιο θα προστατεύεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του ήλιου από την ασπίδα που θα έχει και η οποία θα διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μέσω του Parker Solar Probe, η NASA ελπίζει να απαντήσει σε μερικά σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα όπως γιατί η ατμόσφαιρα γίνεται ολοένα και πιο ζεστή καθώς απομακρύνεται κάποιος από την επιφάνεια του ήλιου, πως “γεννιέται” ο ηλιακός άνεμος και τι προκαλεί τις γιγάντιες εκρήξεις.

Μ’αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για τα αστέρια εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

ΠΗΓΗ: space.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος